Rise of the Blue City

21 september 2019 - 20:30 tot 23:00

Info:

 

Het Project:

Rise of the Blue City is een grote muziektheatervoorstelling voor én door bewoners uit de regio Oost-Groningen en speelt zich af in september 2019 op het water van ’t Oldambtmeer. Samen met meer dan 100 jongeren, 20 instellingen en 15 bedrijven uit de regio bouwen we met z’n allen aan een spectaculair regioproject.

Door met zoveel mensen samen te werken laten we zien wat de kracht is van Oost-Groningen en ’t Oldambt in het bijzonder. Met betrokkenheid van talentvolle jongeren uit de regio belooft Rise of the Blue City je mee te nemen in een waanzinnig avontuur vol live muziek, brandende zuipketen en een futuristische stad die uit het water rijst.

Het Verhaal:

Drie boeven uit de grote stad zijn op de vlucht voor een groeiende politiemacht. Ze belanden min of meer per ongeluk boven in Nederland in een waterrijk gebied waar rietsigaren tot en de hemel groeien en gemuteerde koeien het onder water gelopen landschap domineren. Net als de mannen denken dat ze veilig zijn – en ze het glas heffen in de kroeg – blijkt het landschap daar een stuk onvoorspelbaarder dan ze dachten…

Op het onstuimige water van het Oldambtmeer, waar eens graan, jenever en achterdocht meester waren, neemt Rise of the Blue City je mee naar een onvoorstelbaar verre toekomst waar de kloof tussen rijk en arm groter is dan ooit tevoren. In Blauwestad, inmiddels een district geworden van de altijd maar uitdijende Randstad, ontmoeten we drie ontsnapte boeven die niet verder maar ook zeker niet terug kunnen. Dus zoeken ze een schuilplaats en een nieuwe plek om te aarden. 

Terug naar het overzicht

Wilt u ook uw evenement in de Wilgenborg houden?