Terug naar Nieuws

Gronings Vuur

Gepubliceerd op:
 Gronings Vuur

Gedurende 3 weekenden in oktober zal de Wilgenborg worden gebruikt voor voorstellingen van Gronings Vuur. Tot op de Bodem is een reeks muzikale verhalenavonden.

 Tot op de Bodem

Tot op de Bodem is een lofzang en wake-up-call in één, met als centraal thema de toekomst van de Oldambtster Grond.

Het team van Gronings Vuur sprak een jaar lang met talloze mensen uit het Oldambt. Over hoe zij de toekomst van hun landschap zien. Wat missen zij, hoe zou het anders kunnen en wie moeten daaraan meedoen? Al deze verhalen zijn de basis van deze bijzondere muzikale verhalenavond waarbij we Tot op de Bodem gaan!

De avond start met een processie over de Pieter Smitbrug. Begeleid door het Oldambtster gelegenheidskoor en lokale dansers en blazers nemen we afscheid van het ‘oude Oldambt’. Van hoe het altijd is gegaan en van wat ons tegenhoudt om te veranderen.

Aangekomen in De Wilgenborg nemen acteurs en muzikanten je mee in een wervelende en ontroerende voorstelling waarin verschillende visies op de toekomst van het gebied de revue passeren.

Want wat een prachtplek is het Oldambt! Met z’n uitgestrekte velden, de meren om zomers in te zwemmen, de zee die onzichtbaar vlakbij is.

Hoe zorgen we voor deze plek zonder daarbij alleen te willen behouden wat niet meer werkt, maar door juist te kijken naar nieuwe mogelijkheden? Welke kansen liggen er en wie kan er meedoen? Alleen als we onze rol van doener weer in durven te nemen zorgen we samen voor een natuur-rijke toekomst voor ons Oldambt.

Data De uitvoeringen van Tot op de Bodem in De Wilgenborg in Blauwestad staan gepland op 6, 7, 13, 14, 20 en 21 oktober, iedere avond van 20.00 tot 22.00 uur. 

Foto's

Bekijk ook

VRIJMARKT

VRIJMARKT
 Voor het eerst sinds CORONA gebeurt er weer iets in de Wilgenborg. Op 27 april 2023 organiseren we de eerste vrijmarkt.

Een nieuwe film met de Wilgenborg in de hoofdrol

Een nieuwe film met de Wilgenborg in de hoofdrol
 Marx Meinen heeft ons toestemming gegeven om zijn film op de site te plaatsen. Kijk en geniet!

Bastion: Groene Skybox voor bedrijven

Bastion: Groene Skybox voor bedrijven
Een Skybox die duurzaam is en maatschappelijk verantwoord, met beide benen op de grond: dat kan met een wilgenborg-bastion.