Wat is de Wilgenborg?

De Wilgenborg is een organisch kunstwerk dat samengaat met de seizoenen en elementen. De factor tijd, samen met ruimtelijkheid en het basisplan van het oude Winschoten maken de ‘Wilgenborg’ bijzonder. Geen moment zal dit imposante werk hetzelfde zijn.
Dit organisch kunstwerk is gebaseerd op botanische bouw en staat voor het uitgangspunt om te bouwen met levende planten. Het is een constructiemethode die gebruikt maakt van een techniek om gebouwen te laten verrijzen door het samenspel van technische verbindingen en plantgroei. Om dit doel te bereiken worden levende en niet levende structuurdelen aan elkaar vastgemaakt, zodat ze samen vergroeien tot een botanisch en technisch bouwmateriaal. Individuele planten vergroeien samen  tot een nieuw en groter organisme en bouwtechnische elementen worden toegevoegd tijdens de groei. 
Deze 'wilgenkathedraal' is een kunstwerk (ontworpen door Merijn Vrij), maar ook een levend bouwwerk dat dienst kan doen als ontmoetingsplek waar je in een bijzondere sfeer bij elkaar kunt zitten. Ook kan het onderdak bieden aan allerlei grotere en kleinere evenementen. Bijeenkomsten, theater, vertellingen, muziek, etc., zijn allemaal mogelijk. Met een oppervlakte van 40 bij 18 meter, exclusief de negen bastions, is er een enorme ruimte beschikbaar die door de vorm en het groene bladerdak toch ervaren zal worden als 'geborgen’.

De bouw van de Wilgenborg in cijfers:

567

Wilgen

4500

Kilo staal

1700

Meter touw

1000

Uur

103

Vrijwilligers

Bastions

De grote groene koepel van wilgen heeft 9 bastions van elk 20 m2, met de namen die gelijk zijn aan die van de oude vestiging van Winschoten. 

Bij één van deze bastions kan uw bedrijfsnaam- en logo komen, op een mooi bord. Uw logo komt ook op deze site te staan, om te laten zien dat u dit grote, levende bouwwerk een warm hart toedraagt. 
Voor meer informatie over sponsor worden, klik hier.